Kui sul pole eesmärki, siis ei jõua sa kuhugi. Aga kui sul on eesmärk, siis sa ei pruugi samamoodi kuhugi jõuda.

Värskes podcasti Raimo Ülavere Coaching osas räägime sellest, kuidas eesmärgid võivad kasu asemel meile kahju teha.  Kümmekond aastat tagasi tegid Harvardi, Kelloggi, Whartoni, Elleri ärikoolide teadlased – kõik väga tunnustatud ja respekteeritud inimesed – ühise artikli eesmärgistamisest. Ja nende järeldus oli kaunis selge ja ühene: olge eesmärkidega ja eesmärgistamisega väga ettevaatlikud! oli teadlaste sõnum. Eesmärgistamine on kõvasti ülehinnatud, lisasid nad.

Eesmärgistamisel võivad olla ebameeldivad kõrvalnähud, mis paradoksaalselt kisuvad meid eemale. Eemale meie unistustest, sihtidest, paremast elust. Kuidas? 14 minutit põnevat juttu. Aitäh, et kuulad ja kuulmiseni!

Jaga:

Veel lugemist