Edu tähendab minu jaoks arengut, edasi liikumist, ütleb värskes podcasti osas Eesti üks parimaid laskesuusatajaid Johanna Talihärm.

Edasi liikumine võib Talihärma sõnul toimuda ka läbi tagasilöökide. Lühikeses vaates on tagasilöögid ebameeldivad ja ebamugavad, ent pikas vaates on siht tagasilöökide järel tõusta varasemast kõrgemale. “Läbi selle me areneme,” ütleb Talihärm.

Talihärma sõnul on motivatsioon tema jaoks pigem matemaatiline tehe. Ühel pool n.ö tavapärane arusaam ehk tahte suurendamine, läbi eesmärkide, nende mõtestamise – miks ma seda tahan, mida see mulle annab? Ent teisalt peab ta tähtsaks nende põhjuste, miks me teha ei taha, peale ei hakka, vähendamist. “Kui lähed õue ja vihma sajab, siis pane vihmariided selga,” ütleb Talihärm, lisades, et pole vaja asjatult endale lisatakistusi ehk ebavajalikke ebamugavusi ette ehitada.

Talihärma sõnul on millegi saavutamisel oluline muuhulgas mõistlik sihikindlus. Võime iga päev astuda sammuke sihi poole. ent tehes seda mõistlikult. “Kui sa sööd iga päev ainult salatit, siis tõenäoliselt sa ka ei saavuta seda, mida tahad,” nendib Talihärm.

Talihärm räägib podcasti osas veel sellest, kes ja mis on tema teekonnal talle tähtsad, kuidas ta tuleb toime tagasilöökidega ning mis on kolm olulisimat arendatavat isikuomadust, mis aitavad saavutamisele kaasa. 20 minutit head kuulamist saavutamisest, edust, tagasilöökidest ja motivatsioonist. Läbi tippsportlase vaatenurga. Kuula ikka!

Jaga:

Veel lugemist