Juhil on meeskonda rohkem vaja kui meeskonnal juhti, ütleb Eesti üks kogenumaid ja tuntumaid tippjuhte Erkki Raasuke värskes podcasti osas.

See on teadmine, mis tekitab heas mõttes alandlikkust ja mida on hea endale aeg-ajalt meelde tuletada, räägib Raasuke. Ta räägib ka sellest, et kaasaegses juhtimises inimeste vaheline hierarhia kadumas, juht ei ole enam kellegi peal ja töötaja all, juht on üks töö teiste tööde seas ja kõrval.

Raasuke räägib podcastis, kuidas juhtimise teemal on palju tolmu ja müra ning trademargitud (litsentseeritud) kraami. “Ajapikku hakkad aga sellest nagu läbi nägema. Ja lõpuks on sul üks A4 või pool A4-a või tagurpidi pööratud salvrätik, kus on kirjas see, mida pead tegema ja siis tuleb need ära teha. Pragmaatilisus on see, mis edasi viib.”

Raasukese lugemislaualt leiab Ray Dalio “Põhimõtted” ning 100 aastat tagasi välja antud raamatu Henry Fordi eluloost. Ning hetkel on öökapil Will Storr’i raamat “The Science of Storytelling”. Mis on need diskussioonid, mida me endaga räägime, kui objektiivne see jutt on, see on raamat, mis teeb jälle natukene alandlikumaks hetkedel kui on isu millegi peale äkiliselt reageerida, kirjeldab Raasuke.

26 minutit põnevat juttu juhtimisest, kuula ikka. Podcasti kõik osad olemas Spotify’s ja iTunes’is.

Jaga:

Veel lugemist