Alalhoidlike inimestena me võtame üsna raskelt külge imporditud hoiakuid ja mõtteviise. Ent ühe mõtteviisi võiksime küll kõik endale külge pookida – see on Ubuntu.

Ubuntu tuleb Lõuna-Aafrikas räägitavast Zulu keelest ja tõlkes tähendab see midagi sellist “inimene saab olla inimene ainult läbi teiste inimeste”. Mida see veidi krüptilisena tunduv lause siis võiks tähendada?

Ubuntu tähendab muuhulgas seda, et kui tahame midagi saavutada, et olla iseenda n.ö parim versioon, teha ära see, milleks me võimelised oleme, kasutada ära oma potentsiaal – nagu armastavad minusugused coachid öelda – selleks peame laskma ja võimaldama ka teistel olla nende parim versioon iseendast. Peame laskma ka teistel kasuatada ära oma potentsiaal.

Kaks kõige olulisemat teema, mis võivad seda toredat hoiakut pärssida on konkurents ja usaldus. Õigemini selle puudumine.

Mis on Ubuntu, kuidas see välja paistab – konkreetsete näidetena, ja mida teha, et Sinu elus oleks rohkem ubuntut, sellest 16 minutiline podcasti episood räägib. Kuula ikka!

Jaga:

Veel lugemist