“Tippu viivad lihtsad, aga järjekindlad sammud.” Nii juhatab oma raamatu sisse maailmameister ja olümpiavõitja Gerd Kanter. Tema Raul Rebasega kahasse kirjutatud “15 sammu võiduni” on segu lugudest ja reeglitest. Ja ennekõike on see raamat tööst, targast tööst, nagu Kanter ja Rebane seda nimetavad.

Igaljuhul, kui sul on vähegi huvi selle vastu, kuidas tippu jõuda, mistahes valdkonnas, siis soovitan seda raamatut lugeda. Mõtlemisainet leiab siit nii teemal talent vs töökus kui ka plaanitud edu vs juhuslik õnnstumine. 

Aga eelmaitsena panen siia kirja Gerd Kanteri reeglid, sammud, põhimõtted, mis teda tippu viisid. Seega, Gerd Kanteri 15 sammu:

1. Ole rõõmus

2. Ära karda kaotada

3. Usalda targemaid ja kogenumaid

4. Oska unistada

5. Söö õigesti

6. Ole noorena mitmekülgne

7. Ära kaota lootust

8. Rutta aeglaselt

9. Tunne sporti

10. Ole leidlik

11. Hoolitse oma keha eest

12. Ole aus

13. Ole järjekindel

14. Õppimine on tähtsam kui sport

15. Helista emale 

PS Raamat süvendas minus äratundmist, et mõnes ilukirjandusteoses (nt Tõnu Õnnepalu või Kurt Vonneguti raamatutes), lasteraamatus (nt Alice imedemaal) või ka tippsportlase raamatus on tublisti enam iva ning juhtimistarkust, kui nii mõneski mudeleid täis pikitud juhtimisraamatus. Vahest on põhjus selles, et inimesed tahavad igas raamatus näha… inimlikkust. 

PSS Kristelile aitäh kingituse eest, see läks väga õigesse kohta

Jaga:

Veel lugemist