Aktsepteeri olukorda ja keskendu tulevikule, annab meditsiinikeskuse Confido arsti haridusega juht Kadi Lambot värskes podcasti osas nõu, kuidas kriisis toime tulla. Ta räägib ka tänulikkusest, muutusteks valmistumisest ja laisklemisest.

Küsimusele, mis on säilenõtkus, vastab Lambot: säilenõtkus on võime psühholoogilisest pingest taastuda ja sellest olukorrast ka kasu lõigata. Ning säilenõtkust saab nii inimesena kui organisatsioonina arendada.

“Reeglina räägin juba töövestlustel sellest, et me oleme kiirelt arenev organisatsioon ja et meil toimuvad pidevalt muutused,” ütleb Lambot ja lisab, et teades ette, et muutused tulevad niikuinii, on ka inimestel kergem stressiolukordades toime tulla. Et muutused, tagasilöögid tulevad, on Lambot veendunud. “Elu juhtub meiega siis, kui meil on teised plaanid.”

700 inimesega Confido erameditsiinikeskus on elamas erakordses kasvuhoos. Viie aastaga on ettevõte kasvanud 30 inimeselt 700 inimeseni.

Kõige selle kasvamise ja tegutsemise juures on oluline, et inimene ei unustaks taastuda, puhata. Lamboti lemmikaeg on nädalavahetusel hommikune 1,5tunnine jooga. Ning inimesel peab olema ka julgust laiselda – aeg, mille raiskamist sa nautisid, pole raisatud aeg, ütleb Lambot.

Neid ja veel mitmeid vahvaid mõtteid kuuled värskes podcasti osas. 32 minutit põnevat juttu, hea kuulamist!

PS Aitäh Eesti personalijuhte koondavale PARE-le kaasa aitamise eest!

PPS Pildi autor Olga Makina

Jaga:

Veel lugemist