Minult küsitakse üsna sagedasti raamatusoovitusi juhtidele. Ja mõnikord oskan siis ka midagi välja pakkuda.

Olen läbi aastate proovinud hoida erialaste raamatutega tempot üks raamat nädalas, sestap on neid ka üksjagu aastate jooksul kogunenud. Mõnede, võib isegi vist öelda suurema osa meelde tuletamiseks pean tegema tugevaid pingutusi. Ent siis on raamatuid, mis esimese küsimise peale pinnale kerkivad. Allpool ongi kirjas 9 sellist raamatut jutidele, mida julgen kõhklematult soovitada kõigile, kelle ambitsiooniks on kasvada paremaks juhiks.

Trillioni dollari coach, autoriteks Eric Schmidt jt.

See on lugu Bill Campbellist, tänaste Google’i, Apple’i, Facebooki jne tippjuhtide coachist ja tema põhimõtetest, kelle mõtteselgus juhtimise kontekstis oli muljetavaldav. Väga hea raamat mistahes tasemel juhtidele.

Kirjutasin sealt mõtteid siin, siin, ja siin

Julge juhtida, autor Brenee Brown

Brown on viimastel aastatel võtnud tänuväärselt ette juhtimise n.ö pehmema poole, mis päriselus on tegelikult just see raskem pool. Ta täägib julgusest, vastutusest, usalduses – nende veidi hoomamatuna tunduvatest asjadest üsna konkreetses juhtimise kontekstis. Väga hea raamat enda n.ö mindseti kraadimiseks.

Aatomharjumused, autor James Clear

Selgeim, lihtsaim, arusaadavaim ja enim tegevusele suunatud raamat harjumuste muutmisest. Vähem esoteerikat ja rohkem praktikat.

Kirjutasin raamatu mõtetest siin ja siin

Jõud, autor Patty Mccord

Jätkuvalt minu üks lemmikuid, kirjutatud Netflixi endise HR juhi poolt. Eriti head ja selged on seal jutud ja põhimõtted, mis räägivad juhi ja töötaja vastutusest.

Kirjutasin sellest raamatust siin:

Radical Candor, autor Kim Scott

Enne kui lähed teistele tagasisidet andma, küsi kõigepealt tagasisidet enda kohta, ütleb Scott. Suurepärane raamat, mis paneb kokku juhi vastutuse ja käitumise.

Kirjutasin sellest siin

Nine Lies About Work, autor Marcus Buckingham

Väga hea n.ö müüdipurustaja raamat. Juhtimise kontekstis ringleb hulk uskumusi, millel pole aga faktidega suurt pistmist – neid raamatu purustabki. Ja teeb seda hästi. Muuseas, raamat on kohe-kohe ilmumas ka eesti keeles.

Kirjutasin raamatust siin, siin ja siin

Mõõda seda, mis loeb, autor John Doerr

Praktilise väärtusega raamat, mis räägib ka Eestis ülikiiresti levivast eesmärgistamise süsteemist OKR.

Väikese viite raamatu sisule leiad siit:

Passion Paradox, autoriteks Brad Stulberg, Steve Magness

Tipptegijad pole tasakaalus. Ning 180 kraadised elupöördes pole mõistlikud. Ja veel hulk toredaid mõtteid kirest ja kirglikkusest, mis ehk ei lähe päris kokku n.ö tavaarusaamadega.

Kirjutasin raamatust muuhulgas siin:

Töö ruulib, autor Laszlo Bock

Endise Google HR juhi mõni aasta tagasi ilmunud raamat on endiselt ajakohane, minu jaoks veidi nagu kaasaegne organisatsiooni personalijuhtimise käsiraamat.

Kirjutasin sellest siin:

Toredat suvehõngu ja lugemiselamusi!

Jaga:

Veel lugemist