Olen juba mõnda aega tahtnud lugeda Simon Sineki raamatut “Start With Why“, siiani pole see õnnestunud. Ja tegelikult pole ma seda tänagi lugenud. Kuniks aga raamat minuni jõuab, naudin eelmaitset Sineki blogist, twitterifeedist ja ülesastumistest. Allpool siis üks nendest.

Tema jutu põhiolemus on nn kuldne ring, kus keskel küsimus “miks”, siis järgmine ring küsimus “kuidas?” ja välimine ring küsimus “mida?”. Ning tema jutu iva on: head juhid, head organisatsioonid alustavad küsimusega “miks?” ning liiguvad siis väljapoole. Seda ka muuhulgas müügijuttudes.

Tavalised juhid, tavalised firmad aga alustavad juttu sellest, mida ja kuidas nad teevad. Igav. Sinek väidab ka, et inimestena oleme nii ehitatud, et meie käitumist juhib limbiline süsteem, mis tegeleb eelkõige emotsioonide, tähenduste ja tunnetega. Ostuotsuseid, nagu ka seda, kas me juhile, tema ideele järgneme, teeme ennekõike sellesama limbilise süsteemi abil, mitte faktidele tuginedes.

Seega, kui õige alustaks küsimusega “miks”?

Jaga:

Veel lugemist