Registreerisin Mindsweeperi innovatsiooniaasta riikliku toetusega sünnitise www.in.ee küljel. Sealt ka näide innovatsioonist: “Lahendus Eesti riigile. Väidetavalt olla 1920a. pakutud Pätsule maavahetus programmi USA-ga. Et Eesi annaks riigi maa ameeriklastele ja saaks vastutasuks maa ameerika ja kanada vahele. Idee uuendus oleks präegusel ajastul järgmine, et kuna me elame suure ja kiusliku naabri külje all siis võiks ju lihtsalt ära kolida. ”

Täitsa tore idee, n.o ultimate innovatsioon. Sest pärast ära kolimist pole vaja rohkem innovatsiooniga tegeleda – pole inimesi, pole ka vajadust. Tegelikult on seal ka kasutamiskõlblikumaid ideid. Ning hea ajurünnak peabki sisaldama suurt hulka, diplomaatiliselt öeldes, mitte-kohe-kasutamiskõlbulikke-ideid, sest need võivad omakorda tekitada mõtteid, millel on juba kulla väärtus.  

Veidi ebaselgeks jääb, et mis nende ideedega in.ee küljel edasi saab – kas see lehekülg peaks olema ideede kogunemise ja settimise koht või on sellel veel mingi väljund. Aga isegi sellisena on see tore koht.

Ideid lugedes tekkis ka tunne, et arusaam innovatsioonist kipub meil mõni kord olema veidi liiga ambitsioonikas ja suur – innovatsioon on tingimata midagi suurt ja võimast ja raputavat. Tegelikult piisab väikestest asjadest, väikestest sammudest, mida teha teisiti. Ning ongi innovatsioon toimunud.

Mulle meeldis ka Richard Bransoni, Virgini brändi omaniku lähenemine innovatsioonile. Tema sõnul juhtub innovatsioon siis, kui hakkad vastama lihtsatele küsimustele: Mis teeb just sinu ärist erilise? Mida kliendid ootavad ühelt healt ärilt? Innovatsioon on Bransoni midagi sellist, mille olemasolust sa varem ei teadnud.

Richard Branson: Innovatsioon ei tähenda tingimata suurim ja esimene olemist, vaid parim olemist.

Good starting point innovatsiooniks, kas pole?

Jaga:

Veel lugemist