Miks teiste arvamus nii tugevalt meid mõjutab, miks meid võib rivist välja lüüa mõni hooletult õhku paisatud kommentaar ja miks mõned inimesed suudavad teiste hinnangutesse külmema peaga suhtuda.

Värskes podcasti osas räägin sellest, kuidas nn vajaduste teooria järgi on inimesel kolma vajadst: saavutusvajadus, võimu vajadus ja seotuse vajadus. Erinevatel inimestel erineva tugevusega, ent seotuse vajadus ja määr on just see, millest suuresti sõltub inimese vastuvõtu võime kriitikale, teiste arvamusele. Ja samas – teistega seotus on meie põhivajadus, seega kui keegi ütleb, et teda teiste arvamus üldse ei huvita, siis tõenäoliselt pole see päris tõsi.

Miks teiste arvamus inimestele korda läheb? Sest läbi selle valideeritakse oma väärtus. Kuidas me seda teeme ja mis veel teiste arvamusega kaasneb,  vaata ja kuula Youtube’st või kuula Spotify’st või Apple Podcast’idest, leiad Raimo Ülavere Coaching märksõnaga otsides.

Jaga:

Veel lugemist