“Kasuta oma tugevusi, tee tööd ja näe vaeva, siis oled edukas” tegelikult ei kehti. Õigemini – see pole päris kogu edu võrrand, edu võrrandis on veel üks osaline – õnn ehk juhus.

Kuidas juhus mõjutab edu ja kas siiski on võimalik õnnejumalanna Fortuunat mõjutada? Keskmisest suurem andekus, pingutus, töö tegemine on vaid pilet mänguplatsile. Tõeliselt edukaks teeb inimese aga keskmisest suurem õnn, kinnitab teadus.

Värskes podcasti osas räägin juhuse ehk juhuslikult juhtuvate positiivsete sündmuste mõjust sellele, kui edukad me oleme.  Ühe toreda uuringu järgi on õnne osakaal edus kuni 30%.

Räägin ka sellest, kuidas kõige andekamad on harva kõige edukamad, kuidas edu kipub jagunema pigem selle järgi, kellel on üle keskmise õnne kui selle järgi, kes on töökam ja andekam. Ja räägin ka sellest, kuidas siiski suurendada tõenäosust, et väidetavalt pimedat Fortuunat siiski käisest tirides endale veidi soodsamas suunas liikuma lükata.

Kuula ja vaata ikka! Kas siit leheküljelt või Spotify’st või iTunesist. Või veel parem, vaata Youtube’st.

Foto: Unspĺash

Jaga:

Veel lugemist