Küllap oled sinagi, nagu me kõik, kuulnud ja tõenäoliselt isegi kogenud nähtusest nimega stress. Ning kui küsitakse, kas stress on pigem hea või mitteniihea – et mitte öelda halb – nähtus, siis enamik meist vastaks tõenäoliselt – ohh, oleks vaid nii, et stressi oleks vähem või et teda üldse poleks. Ja nii vastates ja mõeldes sillutame teed läbikukkumistele, tagasilöökidele, probleemidele tervisega.

Mõtteviis, et stress on halb ja sellest tuleb hoiduda, on algselt tekkinud ju heade kavatsustega. Ja samas on stress midagi palju enamat ja mitmetahulisemat, kui vaid potentsiaalne haiguse allikas. Veel enam, stress võib olla ja ka on väga positiivne nähtus, ilma milleta me ei suudaks inimestena üldse ägedaid või ka vähem ägedaid asju ära teha.

Stressiga toime tuleku võimekus on otseseselt seotud sellega, milline on meie uskumus stressist, väidavad teadlased. Nagu on uskumusega seotud ka see, kuidas stress meile mõjub.

Niisiis, miks ja kuidas stress on kasulik ja miks on oluline see, kuidas sa stressist mõtled, sellest räägingi. Saad podcasti värsket osa vaadata siit või siis kuulata siitsamast leheküljelt või ka Spotify’st või iTunesist.

Toredat kuulamist-vaatamist!

Foto: Unsplash.com

Jaga:

Veel lugemist