Juht peab õppima nautima, et viljad toovad ära teised inimesed, ütleb Swedbank Eesti juht Olavi Lepp värskes podcasti osas.

Lepp peab teiste inimeste poolt viljade toomise nautimist ka üheks olulisimaks põhimõtteks enda töös juhina. Kui seda ei suuda, võib juht kukkuda nn eksperdi lõksu – olles harjunud ja harjutades ennast edasi nautima vaid enda töö tulemusi.

Olulisemate muutuse trendidena juhtimises toob Lepp välja kolm teemat. Esiteks, Lääne-Euroopa keskkonnas on muutumas organisatsioonide ja majanduste olemus – tootmispõhiselt teenuspõhiseks.  Teiseks, juhtimist mõjutab väga tugevasti haridus – inimesed on mitmekesisema, parema haridusega, mis omakorda paneb teistsuguseid ootusi ka juhtimisele. Ja kolmandaks, geograafiline piirkond on laienenud ja juhitakse sageli üle piiride, erinevate kultuuride kontekstis.

Kuidas mõõta juhi edukust tööl? Lepp ütleb: kui inimesed töötavad nii hästi, et mul on tunne, et mind pole vaja. “Mina saan eduelamuse sellest, kui inimesed teevad head tööd ja me oleme teinud koos klientidega ära midagi suurt,” räägib Lepp.

Need ja veel hulk mõtteid Eesti ühe suurima organisatsiooni Swedbank Eesti juhilt Olavi Lepalt värskes podcasti osas, 30 minutit põnevat juttu. Kuula ikka!

PS Raamatuid Olavi Lepa lugemislaualt: Henry Kissingeri “Diplomaatia”, Nassim Nicholas Talebi raamatud (ilmunud ka eesti keeles) ja raamatud Tõnu Õnnepalu ja Valdur Mikita sulest.

 

Jaga:

Veel lugemist