Kaasaegse juhtimise üks võtmeoskusi on võime ümber lülituda, räägib värskes podcasti osas juhtimispsühholoog Mare Pork, kes usub, et kõige suurem ressurss juhtide jaoks asub nende sees.

Eesti ühe kogenuima juhtide koolitaja Porki sõnul on juhi peamine ülesanne õhkkonna kujundamine ja see eeldab ka kõrget pingetaluvuse võimet. “Head juhid suudavad ennast kiiresti ümber lülitada,” ütleb Pork. Ta viitab ka trendile, kus juhtimisse on tulnud üha enam arusaamu ja metoodikaid idamaisest inimese mudelist, kus n.ö vaimu ja keha käsitletakse tervikuna. Teadvelolek, enesest hoolimine, oskus rõõmustada ja mitte sõltumine oma meeleoludes ja hinnangutes iseendale teistest, on teemad, millest Pork räägib.

Muuhulgas märgib Pork ka seda, et juhtimises on muutunud suhtumine kasumisse. Muidugi on kasum jätkuvalt oluline, ütleb Pork. Ent seda peab olema põnev ja arendav teha, lisab ta.

Raamatutest soovitab Pork lugeda Richard J Davidsoni “Aju emotsionaalne elu” ja Mark Bracketti “Permission to Feel”. Iga päev on lõplik. Me tahame teha oma parimat. Ja kui me seda teeme, siis peame olema rahul, ütleb Pork. Ligi 30 minutit põnevat juttu juhtimisest ja juhtimise psühholoogiast. Kuula ikka.

Jaga:

Veel lugemist