Müüt sellest, et juhid on kivist, on purunemas, ütleb värskes podcasti osas Kaidi Ruusalepp, raha kaasamise ja investeerimise platvormi Funderbeam asutaja ja juht.

Kaidi Ruusalepp juhtis enne Funderbeami asutamist Tallinna börsi, ta on elanud 2 aastat Singapuris ning juhib ettevõtet, millel on esindused lisaks Tallinnale ka Londonis, Singapuris, Zagrebis, Kopehagenis. Ruusalepp ütleb, et tema fookus juhina on inimestel – äri, see ongi inimesed.  Kaasajal tehakse tema sõnul suur osa team-buildingust ehk meeskonna loomisest ära juba värbamisega. Ehk pigem leida kohe õiged inimesed meeskonda, kui hiljem neid ümber koolitada.

Juhtimise pahupoolest rääkides viitab Ruusalepp mikrojuhtimise kehvale mõjule ning sellele, et juht peab inimestesse suhtuma austusega ja tal ei ole õigust inimeste enesekindlust lõhkuda.

Ruusalepal on ka oma definitsioon selle kohta, millal on juht edukas. Planeeritud tulemuse ära tegemine on n.ö default setting ehk püsieeldus, ent edukaks saab juhti nimetada siis, kui ta suudab positiivselt üllatada oma aktsionäre ja töötajaid.

Kuula Kaidi Ruusalepaga kaasaegsest juhtimisest rääkiva podcasti osa, 26 minuti jagu põnevaid ideid ja mõtteid.

Jaga:

Veel lugemist