bill-gatesKas parimad juhid on ekstraverdid või introverdid? Reeglina kiputakse arvatama, et hea juht on ekstravert, hea suhtleja, pigem väljapoole elav inimene, kes tunneb ennast koduselt nii töötajate ees innustavat kõnet pidades kui ka õhtustel seltskonnaüritustel ning sõlmib mängeldes uusi tutvusi.

Seda üllatavam oli lugeda ajakirjast Forbes, et tervelt 40% juhtidest määratleb ennast pigem introverdina. Ehk inimesena, kellele meeldib pigem tagasihoidlikkus, üksi millegi kallal nokitsemine jne. Kelle kohta kindlasti ei saa öelda – seltskonnalõvi õhtustel kokteilipidudel.

Introvertidest juhtidest raamatu The Introverted Leader: Building on Your Quiet Strength avaldanud Jennifer B. Kahnweiler kirjutab, et introvertidena näevad ennast muuhulgas maailma rikkaim ärimees ja Microsofti juht Bill Gates, investeermisgurud Warren Buffet  ja Charles Schwab jt. Mis on siis Kahnweileri sõnul introvertidest juhtide tugevused, mille tõttu on paljud neist ka äärmiselt edukad:

1. Kõigepealt mõtlevad, siis ütlevad. See tähendab teise inimese kuulamist, tema sõnumi kaalumist. Ja siis reageerimist.

2. Kaevumine detailidesse. Neile meeldib teha asjad endale enne otsuse tegemist selgeks.

3. Kiirgavad rahu. Nendest õhkub kindlust ja turvatunnet, nad on rahulikud.

4. Nad on paremad kirjutajad, kui rääkijad.

5. Hindavad üksinda olemist. Nad vajad “ruumi”, aega iseendaga, et patareisid laadida. See annab ka neile võimaluse otsuste, teemade, ideede üle järele mõelda.

Loe siit tervet artiklit.

Kui soovid testida, kas oled ekstravert või introvert, siis leidsin veebist näiteks sellise lihtsamat sorti testi.

Milline juht sa ise oled? Millise juhiga oled töötanud ja millisega rohkem meeldib töötada?

Jaga:

Veel lugemist