Tahtejõud tundub olevat mingi müstiline nähtus, millele on hea viidata siis, kui näed kedagi eriti sihikindlalt midagi tegemas. Või siis, kui vaatad õues tibutavat vihma pärast väsitavat tööpäeva ja kuidagi ei leia seda – ikka tahtejõust jutt – üles, et jooksma minna. Ent selgub, et tahtejõul pole müstikaga suurt pistmist, ta on väga konkreetne, lausa füüsiliselt nähtav ja tunnetatav asi.

Tahtejõud on võimekus hakata tegema ja teha vajalikke tegevusi ka ka siis, kui justkui ei taha, kui pole isu, misiganes põhjusel. Tahtejõud on ka see, kui suudad pikaajalisema kasu nimel loobuda lühiajalistest ahvatlustest. Kui oled otsustanud mitte kohvi juua, sest see segab su ööund. Ehkki jubedalt tahaks… Kui oled otsustanud, et sööd mõistliku koguse ehk taldrikutäie, mitte rohkem ja loobud lisaportsust – ehkki aju ütleb sulle, et söö, see on jube hea, seal on palju suhkrut ja rasva.

Kõige üllatavam on aga ehk see, et tahtejõud elab ja toimetab konkreetses piirkonnas meie ajudes – eesmine keskmine ajukoor, kui kasutada Chat GPT otsetõlget. Ja seda piirkonda ehk tahtejõudu saab teha aktiivsemaks, tugevamaks, suuremaks. Ning tema peamine kütus tundub olevat glükoos.

Nendest ja muudest tahtejõuga seotud asjadest räägin värskes podcastis. Ehk tahtejõud – mis see on, kus ta elab, mis teda mõjutab ja mis olulisim, kuidas teda tugevamaks saab teha.

Kuula Spotify’st või Apple Podcast’ist või vaata Youtube’st.

Jaga:

Veel lugemist