Kuidas teha nii, et kõikide inimeste ootused kahaneksid 15-20% võrra? Kui selle triki ära teeks, siis läheks ka raha liikuma ning inimesed tuleksid kaevikutest välja ja normaalne äritegevus taastuks tublisti kiiremini.
Praegu käib üks suur kavaldamine ja ülekavaldamine, ütles üks firmajuht tänasel kohtumisel. Keegi ei taha järgi anda, oodatakse, testitakse piire, silme ees ikka samad ootused, mis aasta või isegi mõned kuud tagasi. Ent mineviku häid aegu ei oska isegi parimad kvantfüüsikud (kes väidavad, et aeg on suhteline ja ajas saab teoreetiliselt liikuda mitut pidi) praegu tagasi pöörata.
Ja samas on psühholoogiast teada, et mure ja vaimne valu pole tegelikult midagi muud, kui ootuste ja reaalsuse vahe. Lastes lahti liigkõrgetest ootustest, vähendame ja muserdumist ning muret. Ja see tähendab ka äridele inimeste rahakotiraudade paotamist. Sest ega raha päriselt pole ju otsa lõppenud. Tõsi, pangad on pannud laenamisele pidurid peale ja värsket raha tuleb sealt peale vähe. Ent hoopis tõsisem probleem on see, kui inimesed ja ärid istuvad igaks juhuks raha otsas ning ootavad kevadet. Et ehk läheb siis paremaks…
Ning nüüd siis kulla hinnaga küsimus: mismoodi kahandada inimeste ootusi viiendiku võrra, korraga ja kõigil?

Jaga:

Veel lugemist