Kellest saab uus äriliider? Kõige täpsemini kriisi sügavust prognoosivast ärimehest? See pole veel midagi, kehvaks alles läheb, rääkivast tippjuhist? Kõige optimistlikuma prognoosi ja “häda pole midagi” jutuga tegijast? Hmm.

Vaatan siin Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni (ESEA) liikmeid ja mõtlen, et kui paljud neist on sama kaalukategooria tegijad veel ka aasta 2010. Mulle tundub, et uus(uued) tegija(d) Eesti ärieliidi tipus on nimed, keda me veel heal juhul vaid aimame. Üldiselt on nad äriinimesed, nagu vanad olijadki, ent neil on siiski üks oluline erinevus: nad on erakordselt lahendustekesksed ja müüvad lootust.

Nad otsivad vähem süüdlasi, kiruvad vähem riiki ja/või Rootsi pankasid ning räägivad palju rohkem sellest, mida peaks tegema, et sellest jamast välja tulla. Konkreetselt. Nad tegelevad lootuse, mitte masenduse vahendamisega.    

Võitja on see meediakanal, kes suudab neile tribüüni pakkuda.

Jaga:

Veel lugemist