Jõuluaeg tuleb igal aastal veidi nagu vargsi, pärast suurt kiiret. Nii ka sel korral. Paar mõtet, mida sellel pooleldi salamahti saabunud pühadeajal teha (ja mida kavatsen ka ise jõudu mööda järgida).

Mittemidagitegemise juurde sobib hästi joonisfilm "Lepatriinude jõulud" :-)
Kaader Joonisfilmist "Lepatriinude jõulud"

 1. Tõmba juhe pistikust välja, otseses mõttes. Lülita arvuti välja ja proovi vähemalt üks päev olla ilma arvutita. Ehkki paljudele meie seast tundub see soovitus absurdne (sest see ei olegi mingi probleem), olen nii enda kui oma tuttavate seas täheldanud tendentsi üha enam istuda helendava ekraani taga.

2. Loe vähemalt üks raamat läbi. Hea on leida mõni ilukirjandustükk, ent sobib ka krimka või populaarteaduslik raamat (mulle kinkis hea kolleeg raamtu religioonist, medistsiinist ja bioloogiast. Neelasin seda juba eile öösel. Jätkan täna. Sisust ehk mõnikord hiljem). 

3. Söö kasvõi väike amps traditsioonilist jõulutoitu – kapsast, verivorsti, kõrvitsat, kartulit, sealiha vms. Jõulutoit on traditsioon, mis, nagu iga traditsioon, seob. Tekitab veel ühe pide- ja turvapunkti (lisaks sellele, et saad kõhu täis :-)).

4. Tee midagi täitsa üksi ja endale. Mine trenni või jalutama. Võta aeg maha. See ei pea tähendama mingit enese süvaanalüüsi (olekski parem kui ei tähendaks), vaid koosolemist ühe mõnusa ja toreda inimesega. Ainsaga, kellega elad koos algusest lõpuni.

5. Tõmba juhe pistikust välja. Nüüd ülekantud mõttes. Käes on pühad, ole kohal nii vaimses kui füüsilises mõttes niipalju kui see on võimalik. St tähendab, ära tegele tööga – nii tegevustes kui mõtetes.

 

Ja nüüd… loe esimest soovitust 🙂

Jaga:

Veel lugemist