Vahelduseks tõsistele teemadele pakun lühilisti võimalikest kingiideedest – ehk, mida sel aastal tasuks lähedastele kinkida.

 

1. Raamat. Jah, tean, leierdatud ja juba räägitud. Ent olen seda arvanud juba aastaid ja arvan edasi, et raamat on tõesti üks paremaid kingiideid. Kirjutasin ka paar postitust sellest, mille poolest erinevad nn raamatulugejad ja telekavaatajad. Vaata, siit ja siit

2. Teatripiletid. Kogu elu ei pea olema must masendus ja ränk töörügamine. Vaja on teistsuguseid emotsioone, praeguste aegadel eisegi enam kui varem. Vaja on hoida mõte virge ja puhanud. Vaja on mõelda teistsuguseid mõtteid, kui neid, mida igapäevaselt tööd tehes ja lehti lugedes mõtleme.

3. Tee midagi ise. Joonista, kleebi, rebi, kirjuta, koo, heegelda, ehita. Mida iganes, oluline, et see on midagi erilist, mis on tehtud spetsiaalselt selle inimese jaoks. 

4. Reis. Kui sul on piisavalt raha, sõitke minema, päikese alla. Selle aasta suvi oli üürike ning sellest energiaannusest võib suveni vastupidamiseks vähe jääda. Aga hea on ka sõita ringi Eestis, nädalavahetus Saaremaal, Pärnus, Narvas, vbl ühe spa sessiooniga.

5. Puhkus. Kingi puhkust, lõõgastust. Massaazh, spa protseduurid vms. Sõnaga, midagi, kus saab hetkeks juhtme pistikust välja tõmmata ning isegi ei tekiks kiusatust seda jälle sisse panna.

6. Sport. Suusad, tossud, spordiklubi kuukaart vms. Terves kehas terve vaim, teadsid vanad kreeklased. Kehtib tänaselgi päeval. 

7. Kingi iseennast. Mine külla (kui te ei ela koos), ole kodus (kui elate koos). Sõnaga, olge koos, sa ise oled parim kink lähedasele.

 

Paar mõtet ka, mida kinkida polegi ehk nii hea mõte:

Ära kingi raha. Raha kinkides (kui see pole kingisaaja poolt palutud mingi konkreetse asja soetamiseks) taandad sa oma suhte teise inimesega rahale. Ent raha ei saa olla hea suhte mõõt, ei tööl ega kodus.  

Ära kingi kalleid ja mõttetuid nipsasju. Poed on täis vidinaid lauale, seinale, riiulisse. Pronksist näkineide ja klaasist päkapikke. Minus on nad alati õõva tekitanud.

Ära kingi kosmeetikat. See on isiklik ja pigem intiimne asi, mida inimesed tahavad ise rahus osta. Sõnaga, sellega võid kõvasti mööda panna.

Ja veel. Ära kingi ametnikele 25 000 kroonist reisikinkekaarti. Põhjuseid saad lugeda viimase nädala lehtedest. 🙂

Jaga:

Veel lugemist