Inimestel Lätis on täna tunne, et tahaks emigreeruda, ütleb minu Läti kolleeg. Miks? Sest piinlik on, saamatu ja rumala avaliku võimu pärast. 

 

Läti valitsus ja seim tahavad tõsta järgmisest aastast käibemaksu 18%-lt 21%-le. Õigemini peavad nad seda tegema, et saada abilaenu Rahvusvaheliselt valuutafondilt jt. Hinnatõusu ja laenude all ägavad maksumaksjad maksvad kinni poliitikute prassimise. On, mille pärast piinlikkust tunda.

 

Mille poolest erineb Eesti? Veel pole maksude tõstmiseni jõutud (prassitud on samamoodi). Ent kauaks seda rõõmu jätkub, ei tea… Mida arvad, kas kõigepealt kaotatakse käibemaksuerisused (raamatud, ajakirjandus jt) ja siis tõstetakse üldist käibemaksumäära. Või tõstetakse kohe käibemaksu, kõigile? Või äkki pole vajagi makse tõsta? Paneme panused…?  

 

PS Veidi piinlik on ka. Kas sinul ka?

Jaga:

Veel lugemist