Tükike filmi DVD kaanelt
Tükike filmi DVD kaanelt

Tahad teada, kuidas inimene muutub? Vaatasin just filmi Groundhog Day. Vaata ka. Ja kui oled näinud, vaata veel. Ehkki film on juba 15 aastat vana, on ta endiselt väga aktuell ja asja- ning ajakohane. Rääkimata sellest, et seal mängib Bill Murray, kelle tükke on alati hea vaadata (nt vt ka Lost in Translation)

 

 

Ei hakka filmi sisu ümber jutustama, tahtes mitte vähendada hea elamuse ootuse suurust. Väikese vihjena vaid küsimus: mida sina teeksid, kui peaksid üha uuesti ja uuesti läbi elama oma elu halvimat päeva? Muutumine saab alguse reality-chekist, kellegi poolt sinu nina ette pandud peeglist, nagu kirjutasin ühes varasemas tükis. Ja see protsess pole mingi meelakkumine. Point proven.

 

Millegipärast ei paku Eesti suurim DVD laenutaja Videoplanet Groundhog Day´d,  vähemasti internetisaidi järgi mitte. Seega, abiks kas Amazon või Torrent. Ja veel, filmis on Groundhog Day, ehk päev, mida Murray kehastatud tegelane üha uuesti ja uuesti läbi elab, 2. veebruar. Tartu rahu aastapäeval kell 10, mil traditsiooni järgi peaksime niikuinii seisatama ja mõtlema kunagi saavutatud iseolemise peale, on äkki ka hea aeg korra mõelda, ka ma olen ka iseenda iseolemisega rahu teinud. Diip, kas pole 🙂 

 

Kaader filmist, kaks peategelast - Bill Murray mängitav arrogantne ilmateadustaja ning ilma ennustav hiidorav.
Kaader filmist, kaks peategelast - Bill Murray mängitav arrogantne ilmateadustaja ning ilma ennustav hiidnäriline (misliikiiganes).

PS Olen Riias ja teen siin paar päeva koolitust. Tahtsin vaid anda tugeva soovituse – kui kunagi peaksid tahtma töö või lõbu eesmärgil Riiga sõita, siis sõida Hansabussiga. Väga mõnus elamus, laiad nahkistmed, istmevahedes ruumi laialt, bussis korralik WiFi, hoolitsev stjuuardess (kas bussis on ka stjuuardessid?) toob süüa ja juua. Mõnus.

Jaga:

Veel lugemist