Vaadates Lätiga seotud uudistevoogu, siis tekib minus ikkagi üha enam veendumus, et väga hea mõte võib olla ettevõtjatel oma äri lati devalveerimise vastu kindlustama hakata.

Ning asi, millega seejuures kindlasti ei ole mõtet tegeleda, on üritada prognoosida, kas devalveeritakse või mitte. Või et millal devalveeritakse. Sest see ennustus on niikuinii määratud luhtumisele, õigemini, sellel ennustusel puuduks igasugune tõsiseltvõetav põhi. Ja üks oluline asi veel: kindlasti ei tasu uskuda selle teema juures poliitikute-analüütikute kinnitusi, kinnitusi nii ühelt kui teiselt poolt. Need on kõigest uskumused, arvamused.

Seega, jättes kõrvale igasuguse paanika, ahastamise ja musta hukatuse maalimise: hea mõte võib olla kindlustada oma äri (või vähemasti kriitiline osa sellest) juhuks, kui tõesti peaks juhtuma, et latt devalveeritakse.

PS Veelkord: Ma ei prognoosi ega taha ega oskagi prognoosida, kas latt devalveeritakse või mitte. Mõistlik oleks selle võimalusega lihtsalt arvestada.

Jaga:

Veel lugemist