Kannatlikkus on midagi, millest liiga palju ei räägita. Ikka meeldivad meile enam lood, mis räägivad üleöö edust, imelastest või erakordselt kiirest rikastumisest.

Kannatlikkus on mõtestatud ja järjekindel tegutsemine, mis eeldab pigem hetkes tegutsemise aeglustamist selleks, et pikemas plaanis kaugemale jõuda. Kannatlikkus tähendab tegutsemist platool, samal tasemel, samade tegevustega, sama energiaga, ent tehes vaid väikseid, sageli ka nähtamatuid edusamme. Kui läbimurde prognoosimine on teadlaste sõnul ülimalt keeruline, siis ühes on nad veendunud ja kindlad: läbimurdele on alati eelnenud pikem periood, kus on edasi liigutud aeglaselt ja teosammul.

Kannatlikult on erakordselt raske toimetada maailmas, kus ootus on kiirele tulemusele. Kus piltlikult öeldes laiskloom pole eeskuju ja tigu pole üldse loom 🙂

Sellest, mis on kannatlikkus, milliste takistustega peab tuleb kaasajal kannatlikult toime tulla ja kuidas on kogu teemaga seotud maratoni maailmarekordi omanik ja olümpiavõitja Eliud Kipchoge (fotol/AP), saad kuulata 18 minutilisest podcati osast.

PS Pärast Podcasti kuulamist soovitan lugeda Brad Sulbergi värsket raamatut “The Practise of Groundedness“, kust on suur osa jutust ka pärit.

 

Jaga:

Veel lugemist