Ühinen suhtekorraldaja ja muidu väga ärksa mõtlemisega Daniel Vaariku üleskutsega mitte klikkida saastal. Meediaväljaannete portaalides käib arvestus paljuski klikkides, kaudselt klikkide arvu (täpsemalt unikaalseid vaatajaid nädalas, saad näha võrdlust siin) müüakse ka reklaamikliendile. Klikkide-kommentaaride arv on ka üks kriteerium, mille järgi toimetajad artikleid ülespoole tõstavad. Et ikka rohkem klikke saada 🙂

Meenub ka üks konkreete näide klikkide arvu ja uudise väärtuse vahel. Äripäev Onlinest aastate tagant. Nimelt oli juhtunud kusagil selline lugu, et põdrapull tegi lehmale vasika. Laskumata arutelusse, kuidas selline uudis üldse künnise ületas (kinnitan, et Äripäevas endas oldi vähemalt samavõrd ehmatanud kui mõned lugajadki), sai sellega konkreetse loo puhul kiirelt selgeks seos klikkide arvu ja uudisväärtuse vahel. Igaljuhul oli see tolle päeva kõige loetavam uudis. Seda ei saa ehk üldistada, aga midagi ta siiski ütleb.

Muuseas, olen ka kuulnud, et ehkki klikkide/vaatajate arv on endiselt tähtis, on vähemasti osa veebiväljandeid otsustanud panustada olemasolevatele kundedele parema sisu tootmisele. St siis mitte iga hinna eest taga ajada klikke ja uusi vaatajaid. Ühe näitena siin toosama Äripäev.

Seega, kutsun üles klikkima häid artikleid, väärtustama head ajakirjanduslikku materjali ning mitte klikkima olematu uudisväärtusega lugudele. See kehtib ka väga mitmete Eesti poliitikauudiste kohta, millest väga suur osa on lihtsalt “ise oled loll” tüüpi tükid. 

PS kõrvaloleva märgi saad endale erinevas suuruses alla laadida Danieli blogiküljelt.

Jaga:

Veel lugemist