Täna hommikuks oli töölauale potsatanud otsepostiga saabunud ümbrik, milles sees uus kuukiri Eesti Majanduslugu. Tegemist on Äripäeva aegadest ekskolleegi Peeter Raidla ettevõtmisega kajastada Eesti Majanduslugu läbi olulisemate persoonide ja sündmuste.

Lugeda veel pole jõudnud, aga Akadeemia laadses vormis olevast esimest numbrit avades vaatab vastu aukartustäratav kogus infot näiteks Armin Karu, Viktor Siilatsi, Oleg Grossi, Toomas Luhaääre, esimeste aktsiaseltside jne kohta. Sisuliselt on tegemist laiendatud Eesti majanduse kes-on-kes entsüklopeedia laadse asjaga, esitatuna läbi professionaalse ajakirjaniku jooksva sule, tundub.

Julgen väita, et Peeter Raidlal on tänases Eestis kõige süsteemsem ja põhjalikum andmebaas Eesti jõukamate inimestega seotud sündmuste ja eluloofaktide kohta. Ajakirjal on ka oma veebikülg www.eestimajandus.ee, ma pole veel jõudnud kaeda, kas ja kui palju veebikülge ja paberajakiri kattuvad. Aga andmebaasina võib veebikülg üsna väärtuslikuks osutuda.

Muuseas, ajakirja annab välja MTÜ, ehk et sisuliselt on tegu missiooniüritusega, nagu Peeter ka avasõnas kirjutab. Jõudu Peetrile!

Jaga:

Veel lugemist